Sveriges första pasta med bevisat lågt GI

Nyheter, 2005

Kungsörnens nya fullkornspasta, Linguine fullkorn, är den första pastan med testat och bevisat lågt GI, glykemiskt index.

Kungsörnens fullkornspasta har blivit en succé på den svenska marknaden och finns redan i flera varianter, från Makaroner och Spaghettini till Penne, Cotelli och Fusilli. Samtliga produkter är nyckelhålsmärkta och innehåller 55 procent fullkorn. Kungsörnen Linguine fullkorn har dessutom ett dokumenterat lågt GI, klassificerat enligt internationella normer. Livsmedel med lågt GI höjer inte blodsockernivån i blodet lika mycket som produkter med högt GI och ger därmed mindre insulinpåslag i kroppen. Forskning visar att en jämn blodsockernivå ger hälsofördelar och kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt. Den nya pastan är testad enligt internationellt standardiserade metoder och i enlighet med WHO:s riktlinjer. I flera länder, bl.a. USA, Australien och Tyskland, finns redan märkning av produkter med lågt GI. I Sverige har konsumenterna däremot varit hänvisade till tabeller med GI-värden för olika grupper av livsmedel. Den nya fullkornspastan Linguine innebär att det blir enklare för konsumenten att göra ett tryggt val av en enskild produkt. Linguine Fullkorn är en rak bandspaghetti med en koktid på 11-12 minuter. Priset för en förpackning på 1kg är ca 17 kronor. Bild på produkten kan Du hämta v 3 på Kungsörnens bildbank: http://online.opv.se/ Du finner den under kategorin pasta och Kungsörnen Användarnamn: nyhet Lösenord: cerealia Du laddar hem bilderna i det format Du själv önskar. Där finner Du även våra övriga nyheter och produkter. För mer information kontakta: Malin Carlson, telefon 08-519 787 79 Email: malin.carlson@cerealia.se