Myntajordgubbar med havreflarn och visp

Jordgubbssäsongen är kort och intensiv, så det är roligt att kunna variera
bären med olika smaker. Här har vi använt vanilj och mynta. Knapriga
havreflarn passar bra att servera till.


4 portioner

Havreflarn
75 g smör
1 dl Kungsörnen vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl AXA havregryn
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap

Myntajordgubbar
½ liter färska jordgubbar
2 tsk strösocker
1 kruka färsk mynta

Till servering
2 dl vispgrädde

15 minuter
  1. Havreflarn: Värm ugnen till 200°
  2. Smält smöret.
  3. Rör samman vetemjöl och bakpulver.
  4. Blanda smör, mjöl, havregryn, socker, grädde och sirap.
  5. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar och grädda 5 minuter.
  6. Låt svalna på plåten.
  7. Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda med socker och finhackad mynta.
  8. Vispa grädden. Servera till jordgubbar och havreflarn.

3,5/5 baserat på 410 röster.