Ljummen sallad på sotad majs med chili, vitlök och koriander.

Ljummen sallad på sotad majs med chili, vitlök och koriander

När majsen steks i en torr stekpanna får den en härligt rostad smak och lite krispig konsistens. Vitlök och chili tillför hetta, medan fetaosten bidrar med sälta och syrlighet. Passar lika bra som tillbehör till grillat som tacos.


4 portioner

2 förp Go Green Ekologisk Gourmetmajs
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 kruka koriander
200 g fetaost
2 msk olivolja
Saft från ½ lime
Salt och peppar

15 minuter
  1. Häll av majsen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Grovhacka koriandern.
  3. Hetta upp en stekpanna. Tillsätt majsen och låt den fräsa i pannan tills den fått fin färg och det doftar rostad majs.
  4. Dra av pannan från värmen och tillsätt vitlök, chili och koriander. Smula över fetaosten, ringla över olivolja, pressa över limesaft och rör om.
  5. Smaka av med salt och peppar.

3,2/5 baserat på 530 röster.