Krispig sallad med quinoa, gurka, fänkål, dill och solroskärnor

En sallad full av ingredienser som alla bidrar med olika former av tugg, krispighet och knaprighet. Se till att quionan svalnat ordentligt och blanda ihop alla ingredienserna precis innan servering så att grönsakerna behåller sin spänst. Den här salladen är supergod till en bit grillad eller rökt fisk.


4 portioner

3-4 dl GoGreen Quinoa
½ dl olivolja
1 gurka
1 fänkål
2 knipplökar
1 knippe dill
100 g GoGreen Rostade Solroskärnor
1-2 tsk vit- eller rödvinsvinäger eller 1-2 msk citronsaft

Salt och peppar 

30 minuter
  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner olivolja och låt svalna.
  2. Skölj gurkan och hyvla långa remsor med en osthyvel eller potatisskalare.
  3. Finstrimla fänkål och knipplökar. Skär dillen grovt.
  4. Blanda ihop quinoa, gurka, fänkål, knipplök, dill och solroskärnor i en bunke. Smaka av med salt, peppar och vinäger eller citronsaft.

3,4/5 baserat på 405 röster.