Läs mer om bra mat i bloggen

Per Carlsson tävlade med svenskt havre i gröt-VM i Skottland

Nu är världsmästerskapet i grötkokning avgjort. För första gången användes havre från Sverige i Gröt-VM. Den svenska grötfantasten, Per Carlsson, var i helgen på plats i Carrbridge i Skottland för representera Sverige i den prestigefyllda tävlingen, Golden Spurtle World Porridge Making Championships. Med sig på äventyret hade Per en 20-kilos säck av äkta svensk havre som han tävlade med och han fick fina omdömen av domarna.

Jordärtskockan – kökspraktikantens mardröm

Sandra och Karin älskar jordärtskockans nötiga smak, men drar sig till minnes hur jobbig den kan vara att skala under stress.

Även bönor förtjänar tid och omsorg!

De senaste åren har vi blivit bortskämda med ett stort utbud av färdigkokta bönor och linser. I dagens stressade och tidseffektiva tillvaro anser sig få ha tid att blötlägga och koka sina egna baljväxter. Synd, tycker Sandra och Karin, som menar att det finns många fördelar med att tillaga bönorna från scratch.

Se alla blogginlägg

Vårt ansvar från jord till bord

Om från jord till bord

Vi lever av jorden. Den är ursprunget till allt vi producerar och grunden för allt vi gör. Och som matproducent har vi både ett ansvar, en skyldighet och en möjlighet att rå om den. I alla led och på alla sätt, från jord till bord.

Ansvarsfullt producerad palmolja

Lantmännens första palmoljestrategi antogs redan år 2007. Än idag arbetar vi med att uppdatera denna strategi för ansvarsfullt producerad palmolja - allt enligt Round Table for Sustainable Palmoils (RSPO) principer och kriterier.

  • GoGreen
  • Axa
  • Kungsörnen
  • Start!
  • Gooh!
  • Korvbrödsbagarn
  • Hatting
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Skicka
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng