Ekologiska korv- och hamburgerbröd och pasta med 30 % öländska bönor

Nu lanserar Korvbrödsbagarn ekologiska korv- och hamburgerbröd, och Kungsörnen en helt ny typ av pasta. Vår nya bönpasta har samma smak och konsistens som vanlig pasta, men med 30 procent öländska bönor, vilket ger högre proteinhalt och mer fibrer.

Kungsörnen bönpasta Bönpastan har utvecklats för att på bästa sätt ta vara på bönornas egenskaper och fördelar. Alla bönor som används är odlade på Öland, ett av de mest solsäkra områdena i Sverige - optimalt för att bönor ska trivas. Odlingarna startade för bara något år sedan och bönorna som används i den nya pastan såddes i maj 2015 och skördades i september. Idén var att göra det enkelt att äta mer hälsosamt. Med vår nya bönpasta kan du laga samma recept som vanligt men få i dig mer protein och fibrer. 
Korvbrödsbagarn ekologiskt korv- och hamburgerbröd Efterfrågan på ekologiska produkter växte snabbare i Sverige än någon annanstans i världen under förra året, med hela 39 %, enligt Ekoweb. Vi lanserar nu ekologiska korv- och hamburgerbröd från Korvbrödsbagarn. De nya korv- och hamburgerbröden är nyckelhålsmärkta och kombinerar mjukheten från ljust bröd med rustikt utseende. Den goda smaken kommer från bland annat havre och dinkelmjöl som också gör bröden mer hälsosamma.

Vårt ansvar från jord till bord

En mer hållbar odling

Den maten vi äter påverkar klimatet och vetets påverkan börjar på åkern. Vi har utvecklat en ny odlingsmetod för spannmål med upp till 20 procent mindre klimatpåverkan. Hittills har vi skördat 70 000 ton klimatsmartare vete på svenska åkrar runt om i Sverige. Genom detta har vi minskat utsläpp med 6 000 ton koldioxid.

  • Start!
  • Axa
  • Korvbrödsbagarn
  • Hatting
  • Kungsörnen
  • Gooh!
  • GoGreen
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Skicka
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng