Vi har nått vårt klimatmål - 6 år för tidigt!

Målet var att minska vårt totala koldioxidutsläpp med 40 procent till 2020 men vi har nu redan uppfyllt detta. En viktig del bakom framgången har varit övergången från fossil energi till biobränslen och i flera fall har restprodukter från vår egen produktionen använts för att ersätta fossila bränslen.
Självklart är vi jättenöjda!

Läs mer om vårt klimatmål: http://bit.ly/1cwJ2UA eller i vår Hållbarhetsblogg: http://bit.ly/1G3yvg5

Sverigeturné hos unga lantbrukare

Under vintern har vi på Lantmännen varit runt i Sverige och träffat unga lantbrukare. Vi vill visa vad vi har att erbjuda, berätta om fördelarna med att vara med och äga Lantmännen och styrkan med en kooperation men också ta reda på vad som är viktigt för nästa generations svenska lantbrukare. 

När de unga lantbrukarna får tycka till vad som är den enskilt viktigaste egenskapen för att vara framgångsrik lantbrukare idag blir svaret kreativitet. Tätt efter kreativitet följer vikten av att vara ekonomisk, något som visat sig viktigare än att vara både arbetsam och tålmodig.

Det som unga lantbrukare tycker är det bästa med att vara lantbrukare återkommer löpande - friheten. Frihet att driva sitt eget  företag. Frihet att vara nära djur och natur. Friheten att själv bestämma över sin arbetsdag.

Lantmännen har besökt allt från Alnarp och Skurup på den Skånska myllan till de Norrländska åkrarna med en Gotlandsresa däremellan. Över 800 personer ställde upp och vi vill passa på att tacka för att ni kom!

Läs mer om hur Lantmännen styrs av 29 000 svenska lantbrukare http://bit.ly/1HM8stc

Lantmännen förvärvar VAASAN Group

 

Lantmännen har tecknat avtal om att förvärva det finska företaget VAASAN Group OY (VAASAN), som bedriver bageriverksamhet i norra Europa och som för närvarande ägs av Lion Capital. Lantmännen Unibake och VAASAN får tillsammans en förbättrad position i Östersjöområdet och breddar det gemensamma erbjudandet med flera nya produkter och koncept, vilket är i linje med Lantmännens långsiktiga strategi.

 

  • Skoga
  • Amo
  • Pastridor
  • Hatting
  • Swecon
  • Regal
  • Kungsörnen
  • Korvbrödsbagarn
  • Agrol
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Skicka
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng